Zonne-energie

Zonne-energie in Groningen

Niets is zo mooi als duurzaam gebruik maken van energiebronnen. Hiermee bereiken we een schonere wereld, maar ook nog eens een schoner geweten. Daarom is zonne energie Groningen een goed (ofwel het beste) alternatief ten opzichte van de energie opgewekt uit kolencentrales of andere CO2 opwekkende alternatieven.

Wat is zonne-energie?

Zonne-energie is zuinig, aangezien het een nieuwe vorm van groene energie is die geen CO2 of andere vervuilende stoffen uitstoot. Zoals de naam al doet suggereren wordt zonne-energie opgewekt door de zon. De zon is een onuitputtelijke bron van energie en er is meer dan zonlicht genoeg. Zelf in dit regenachtige bewolkte landje geeft de zon meer dan voldoende zonnestralen om met zonnecellen veel elektriciteit op te wekken. Daarom is zonne-energie duurzame energie!

Hoe wordt zonne-energie opgewekt?Zonne energie Groningen

Zonne-energie wordt op twee verschillende manieren opgewekt. Beide even duurzaam en effectief.

  • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dit zonlicht om in gelijkstroom. Een omvormer zet de wisselstroom om. Vervolgens kan je deze stroom gebruiken voor je elektrische apparaten.
  • De zonneboiler vangt net als de zonnepanelen zonlicht op. De zonnenboiler doet alleen net iets anders met dit zonlicht. De zonneboiler zet het zonlicht vervolgens om in warmte. Zo wordt het water verwarmd voor het gebruik in huis.

De voordelen van zonne-energie

  • Zonne-energie is financieel aantrekkelijk: de zon schijnt voor iedereen. Hierdoor kost zonne-energie helemaal niks. Het is totaal gratis elektriciteit. Met deze gratis elektriciteit verdien je binnen een paar jaar de kosten van de installatie en zonnepanelen terug.
  • Zonne-energie is onuitputtelijk: de zon heeft namelijk voldoende energie voor elke individu.
  • Zonne-energie is milieuvriendelijk: er is geen andere manier van elektriciteit opwekken die net zo of nog duurzamer is voor de wereld. Het opwekken van energie van de zon is goed, aangezien er bij de opwekking de zonne-energie geen gevaarlijke stoffen vrijkomen die schade toebrengen aan het milieu en er geen afval wordt gemaakt.
  • Zonne-energie biedt vrijheid: naast een ruimere financiële vrijheid geven zonnepanelen ook veel vrijheid in keuze. Wanneer je zelf energie opwekt is je afhankelijkheid van energiemaatschappijen minder groot.