Zonneboiler

Zonneboiler in Groningen

Al lange tijd op zoek naar ‘groen’ water? Een zonneboiler is een verstandige duurzame aanvulling op elk modern huishouden. Koken, wassen of douchen? Met de zonneboiler  doe je dat allemaal duurzaam en op een milieuvriendelijke manier bij Hoving Installatiebedrijf Groningen.

Wat is een zonneboiler?

Zonneboilers worden vaak verward met zonnepanelen, maar zijn toch echt iets heel anders. Bij een zonneboiler wordt zonnestraling gebruikt om warmte te produceren. Op deze manier heb je warm water voor heel het huishouden om te koken, te wassen of te douchen.

Een zonneboiler bestaat uit de volgende aspecten:

  • Zonnecollector
  • Voorraadvat
  • Naverwarmer

Zonnecollector

De zonnecollector is een plaat op het dak. Deze plaat vangt zonlicht op. Hierin zit een buizensysteem gevuld met vloeistof. Het buizensysteem loopt Zonneboiler Groningendoor tot het voorraadvat van de zonneboiler. De vloeistof wordt in de zonnecollector verwarmd door de zon en vervolgens genuttigd om het water in het voorraadvat te verwarmen.

Voorraadvat

Een zonnecollector zit verbonden aan de voorraadvat. Dit is de boiler en is gevuld met water vanuit de leiding. Dit water wordt opgewarmd door de vloeistof in het buitensysteem.

Naverwarmer

De zonneboiler geeft vaak vooral op de warmere dagen warmte af. Daarom is de zonneboiler aangesloten op de na verwarmer. Dit is meestal de cv-combiketel. Mocht het water niet opgewarmd worden, dan zorgt de ketel dat het water na verwarmd wordt.

De voordelen van zonneboiler?

  • Zonneboiler is financieel aantrekkelijk: met een zonneboiler kun je heel veel energiekosten besparen. Deze besparing kan wel oplopen tot wel 45%. Je vangt eindeloze hoeveelheden energie en dat ook nog eens gratis! Want voor zonlicht hoef je niet te betalen.
  • Zonneboiler is milieuvriendelijk. Een zonneboiler komt niet alleen ten goede voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Met de zonneboiler worden er minder fossiele brandstoffen verbruikt en is er geen sprake van CO2 uitstoot!